Saturday, February 7, 2009

10 facts of the wedding of the not year~~

Okay, okay, cool down friends.. Me, being missing for a month, bukannyer aku tak bangun2 dari tidur, bukannyer aku honeymoon sakan giler tak ingat dunia, dan bukannyer aku mengenjoy every second of my married life, kerna husband ku sudah sudah balik kllllllllllllllll.. And me stranded here in Tuaran disebabkan banjir di putera jayaaaa.. Huhuuuuuuuu.. Giler exaggerating..

Actually dah lama teringat nak blog. Hari tu nak blog pasal new year resolution, tapi sekarang ni dah nak masuk new-year-thaipusam, so lebih baik tidak or else aku akan memblog tentang resolusi aku mengangkat besi guna hidung, thaipusam style. Pastu come chinese new year, teringat plak nak blog pasal singa yang konon-kononnya pandai kupas limau yang tuan rumah bagi guna mulut. And then pasal rumah kitorang yang kena broke in recently, hampeh giler, 3kali polis datang with 3 different team, tapi cuma tanya soklan nape tak simpan duit kat bank.

So the safest thing to blog is about my not-so-recent wedding. Takde la mengganggu perasaan sape2. Facts about my wedding;

1. Hanya pada hari-hari terakhir aku bekerja, baru aku berusaha keras nak dapatkan pengesahan bujang dari HR, buah keras pun tak cukup keras macam usaha aku neh. Itu pun setelah ditukul berkali-kali oleh my dad. Ibarat, pahat dengan penukul, sekali ditukul, sekali berbunyi, sebut cara karam singh walia.

2. Aku sudah bercuti walaupun belum dapat pengesahan cuti dari bos. Aku lebih bos dari bos muahahaha.

3. Aku telah dipinjamkan oleh makcik T, staf dia yang keje kat kedai dia selama 3 hari 3 malam untuk menyiapkan door gift. Hasilnya, kami berjaya menyiapkan like FIVE HUNDREDS door gifts. Dan seterusnya berangan-angan untuk menjadi sebahagian dari Nilai 3.

4. Masa malam berinai, aku telah dipaksa untuk tidak tidur sehingga pukul 2 pagi. Dan telah dimarah apabila aku tidak berjaya mengontrol diri dan telah mencomotkan jari sendiri dengan bintik-bintik hitam inai hasil dari pergerakan tanah tangan semasa tidur.

5. Baju untuk malam berinai masih belum sampai dari KK, walhal cuma tinggal TIGA jam je lagi nak sanding. Dah start selak2 baju mak aku sebagai back-up plan. Nasib baik baju sampai ketika suami aku sedang berpeluh-peluh mengakad nikah di masjid.

6. Orang kamera tidak berbayar aku sungguh tidak boleh duduk diam. Plan untuk bergambar di bawah pokok nangka selepas nikah tidak berjaya, apatah lagi untuk bergambar dibawah pokok jambu. Apa boleh buat, orang kamera yang berbayar, tidak mahu datang kerana acara tawar menawar tepung tidak berjaya. Ceh, giler sombong kau sekarang ali.

7. Acara potong kek terpaksa dibuat dengan lemah gemalai memandangkan struktur kek empat tingkat adalah tidak stabil. Larangan keras dari tuan rumah untuk tidak memotong kek selain dari kek ground floor.

8. Pengerusi majlis telah berjaya menarik kitorang ke lantai menari, dance floor, dan menari sumazau setelah tiga kali kitorang berjaya melepaskan diri. demm that sumazau outfit. Dan aku telah berjaya meniru aksi burung gagak patah sayap ketika menari sumazau.

9. Buku guest book adalah tidak mencukupi memandangkan semua orang pakat nak buat ucapan satu page. *Sigh. Patut letak manila kad je sebagai guest book.

10. Agak tak puas hati sebab sewaktu makan beradab, aku kena sound untuk berenti makan, walhal aku saja taknak membazirkan makanan yang ada kat atas meja. Owh, untuk pengetahuan, adik bungsu lelaki aku yang jadi tukang serve kitorang. Dia main senduk je semua makanan masuk pinggan kitorang. Tapi aku bersyukur kerana telah membuat suami aku gumbira.

p/s: eh, nape aku rasa entry ni cam sesuai je nak dijadikan tag. oleh yang demikian aku nak mengetag la. orang-orang yang dibawah, sila jawab tag ini okeh.

Elcynthia
@dR3h
@LiYaNNuaR
Fadlyna
d'panther nurul (sile buat selepas berjaya kawin ye)

7 comments:

@LiYaNNuaR on February 8, 2009 at 12:28 PM said...

fuhhh... sengal tolll... huhuhu

m@Ri@ on February 9, 2009 at 4:32 PM said...

wah..ingat kamu ke mana menghilang..welcome back dear...

elcynthia on February 24, 2009 at 11:20 AM said...

wah!!! sempat lagi tag? btw, miss you a lot Dzu...^^

Anonymous said...

hai..
shila ni...
tul ker dh kawen ngn zairol?

Anonymous said...

salamz...
hai...
ni emel sy...
mayb kita blh bincang sket..
alish_08@yahoo.com - (shila)

Anonymous said...

awak...
ni no phone saya...
plz contact sy...
tlg la sy..jgn biarkan saya terus tertipu cmni...
0125907839 - shila

myadlan on March 4, 2009 at 6:40 PM said...

salam. lama tak singgah. wah. sudah kawen. tahniah.. nak tgk gambar2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Friends